Kävin viime viikonloppuna kädentaito messuilla Jyväskylässä. Siellä oli kaikkea kivaa käsitöihin liittyvää. Aika paljon oli pellavavaatteita ja muuta pellavasta tehtyä. Myös lankoja oli jonkin verran myynnissä ja yllätys, yllätys, niitähän tarttui sitten mukaan.
489001.jpg
Sininen lanka on Atacama alpakka-lankaa. En tiedä vielä mitä siitä tulee, mutta oli ihan pakko ostaa kun se oli niin ihanan väristä :) Toinen lanka on sitten koirankarvasta kehrättyä ja värjättyä lankaa. Se ei kuulemma kovin paljon kulutusta kestä, mutta sukkia ja lapasia oli myyjä siitä itse tehnyt. Melko pehmeää on kyllä tuo koirankarvalanka. Myös tervalepästä tehty kori on messujen ostoksia.
Messuilla oli myös semmoinen vanhojen tavaroiden kauppias, jolla oli runsaasti käsityötavaraa ja tällaisia aarteita löysin sieltä
489000.jpg
Tuollaiset hauskat kierrekuvioiset puikot tarttuivat mukaan, olisivatkohan 2,5 tai 3. Myös 2,5 pyöröt tarttuivat mukaan. Varsinainen aarre on sitten tuo puikkojen suoja. Oli hieman kalliimpi kun on ihan hopeaa, mutta oli se ostettava kun oli niin hieno. Koskaan en ole aiemmin tuollaiseen törmännytkään, mutta on kyllä kätevä. Mukana tuli sitten tosi ohuet puikot, kokoa en tiedä. Pitäisi varmaan hankkia sellainen juttu (nimeä en tiedä) millä noita puikkojen kokoja voisi mittailla.

Viime viikolla olin speksikiertueella keskiviikosta perjantaihin. Ensin olimme Helsingissä, sitten Jyväskylässä ja lopuksi Tampereella. Itse olin puvustuksen puolesta mukana ja meillä oli sitten kaverini kanssa aika runsaasti aikaa ennenkuin illan näytös alkoi, joten jokaisessa paikassa tuli kaupungilla pyörittyä aika paljon. Helsingissä kävin Vihreässä vyyhdissä. Sieltä ei mitään tarttunut mukaan, vaikka alennuksessa olikin paljon lankoja. Täytyy piipahtaa siellä uudelleen sitten kun seuraavan kerran Helsinkiin eksyn. Tampereella kävin koskikeskuksen käsityökaupassa, nimeä en nyt muista, mutta on 3. kerroksessa. Sieltä ostin uuden kehyksen helmilaukkuun, jonka tätini minulta tilasi. Myös Helmimeressä tuli käytyä ja nämä tarttuivat sieltä mukaan
489002.jpg
Vaaleanpunaisia ja mattapintaisia hopeisia helmiä. Tädilleni tulee laukku noista hopeisista ja kaverille meinasin tehdä laukun vaaleanpunaisista. Hieman jo kerkesinkin helmiä pujottelemaan. Speksikiertueella sain myös valmiiksi toiselle tädilleni lupaamat mustat säärystimet. Bussissa oli hyvin aikaa neuloa ne valmiiksi. Täti oli tulossa katsomaan esitystä Jyväskylään ja minulle tuli sitten kiire saada säärystimet valmiiksi, koska ajatuksena oli että hän saisi ne siellä itselleen. Ennen väliaikaa sainkin ne valmiiksi, mutta aika vauhdilla sain kyllä tehdä. Muut takahuoneessa pyörineet kyselivätkin että onko meillä joku kilpailu menossa että kumpi saa ensin työnsä valmiiksi :) Kaverini siis neuloi myös, mutta ei ihan sellaisella tahdilla kuin minä :)
488999.jpg
Tässä valmiit säärystimet. Ei mikään mainioin kuva, mutta tuossa edessä on tehty valepalmikoita ja takana on sileää neuletta. Lankana on Janne-lanka.

Nyt minulla sitten alkoikin 2 viikon pääsiäisloma ja on paaaaljon aikaa neuloa :) No, täytyy niitä opiskelujuttujakin vähän välillä tehdä. Nytpä lähden tekemään pitkän villatakkini kauluksen loppuun niin pääsen sitten aloittamaan jotain uutta :)