Ihanaa (kesä)päivää! Täällä meillä on mukavan lämmin aamupäivä ollut, hieman tosin tuulee, mutta ei se haittaa. Hyvän ilman kunniaksi kävin kuvauttamassa töitäni tällä kertaa ulkona sen sijaan että olisin tyytynyt tylsiin sisällä otettuihin kuviin.
Ensin koolaus-prosessista
599570.jpg
Nuo tilasin Jari Mäki Oy:stä muutama viikko sitten ja kuten huomata saattaa on muutama pussi ehditty jo käyttää ennen kuvan ottamista. Kuvasta puuttuu yksi pussi lemon-limea ja strawberryä, koska ne kerkesivät lennähtää jo roskakoriin. Vinkkejä ja ohjeita koolaukseen kävin katomassa Ilun handu duunaa blogin koolausoppaasta. Oli muuten hyvät ja selkeät ohjeet että kiitosta vaan :)

599573.jpg
Tässä langat sitten roikkuvat kuivumassa. Lankana käytin siis Nallea. Lemon-limea meni kaksi pussia ja kuin myös lemonia meni kaksi pussia. Seuraavalla kerralla täytyy tilata useampi pussi tuota lemonia, koska olisin halunnut tuosta keltaisesta tummemman. 2 pussia ei siis riittänyt tarpeeksi tumman värin saamiseksi. Tarkoitus oli värjätä koko lanka vihreä-keltaisesksi, mutta  keltainen väri loppui kesken niin joduin sitten ottamaan strawberryn toiseen lankaan. Se hieman harmittaa että en osannut kunnolla arvioida tuota puoltaväliä langasta, sillä punaisen osuus on nyt aika reipas tuossa toisessa. No, mutta seuraavalla kerralla sitten onnistun paremmin :)

599585.jpg
Tässä langat kerittynä ja toisesta aloin jo sukkaa väkertämään :)

Melkein kuukausi sitten sain valmiiksi Garnstudion ohjeella tehdyn boleron, mutta laiskuuttani en saanut sitä kuvattua. Mutta nyt.. tattadaa!
599577.jpg

599581.jpg

599582.jpg

Ohjeesta poiketen käytin Vivaldin tilalla muistaaksi jotain Sublimen mohairlankaa, koska ensin en aikonut ohjeen mukaisesti tehdä boleroa 2 langalla. Sitten kuitenkin ajattelin että siitä tulee kivempi kahdella langalla ja kävin sitten ostamassa vastaamaa mohairia tilalle. Hihojen kalvosimet tein yhden kerroksen vähemmäksi kuin ohjeessa, sillä lanka uhkasi loppua kesken ja enää en viitsinyt uutta kerää noiden takia ostaa. Jos joku tämän innostuu tekemään niin suosittelen ostamaan yhden kerän enemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan, sillä itselläni tuo cotton viscose lopuui myös kesken ja sen vuoksi jouduin hieman boleroa lyhentämään. Tietysti se riippuu käsialasta, että voihan tuo ohjeessa sanottu lankamäärä riittää, jos neuloo tiukkaa. Tällaista tällä kertaa.

EDIT: Piti vielä mainita että äiti otti kuvat bolerosta ja hyvin onnistui, vaikka asiaa epäilikin :)