Kotiin on palttu maailman ääristä reilu viikko sitten. Matka oli aivan mahtava! Sanat eivät riitä kuvaamaan kaikkea sitä mitä Uudessa-Seelannissa tuli nähtyä ja koettua. Paljon kävimme katselemassa Taru Sormusten Herrasta -kuvauspaikkoja. Tästä kiitos Elinalle, joka muutama vuosi sitten siellä käydessään toi minulle tuliaisiksi Lord of the rings location guide -kirjan. Sen avulla suurin osa paikoista löytyi helposti. Toki muutakin teimme. Matka alkoi Aucklandista, josta suuntasimme Matamatan kautta Rotorualle. Tämän jälkeen ajoimme hieman takaisin päin kohti pohjoissaaren pohjoiskärkeä ja siellä Paihiaan muutamaksi päiväksi. Paihiasta ajoimme takaisin alas, Taupon kautta Wellingtoniin (pääkaupunki). Wellingtonista suuntasimme nokan kohti eteläsaarta ylittäen Cookin salmen lautalla. Eteläsaarella matka jatkui länsirannikkoa myöten Hokitikan kautta Queenstowniin. Queenstownista käsin kävimme pienlentokoneella tekemässä päiväretken Milford Soundissa. Matka päätty Christchurchiin, josta lensimme takaisin Suomeen. Koko tähän matkaan saimme kulutettua aikaa 3,5 viikkoa, ajokilometrejä n. 3000 km, valokuvia tuli otettua n. 6000 (joista puolet karsittiin matkan aikana pois) ja filminauhaa kului n. 5 h ajalta :)

Mainittakoon, että minulla oli myös neule mukana, cavern cardigan okran keltaisesta drops alpacasta aloitettuna. Ongelmitta sain neuleen 2 turvatarkastuksen läpi meno- että paluulennoilla. Finnairin ja Singapore airlinesin kanssa ei siis ongelmia ollut neuleen saamisessa koneeseen. Puikkoina oli knit picksin puiset puikot. Caverni ei kyllä tosin oikein edistynyt. Neuloin sitä menomatkalla ja kerran paikan päällä, siihen se sitten jäi. Toisaalta jos sitä ei olisi ollut mukana, niin olisin koko matkan harmitellut asiaa :)

Nyt kaiken tämän höpötyksen jälkeen saatte nähdä muutaman otoksen matkan varrelta. Todellakin vain siis muutaman, koska kuvia on paaljon :) Nauttikaa kuvista, minä menen etsimään matkalle hukkaamaani neuleinnostusta :)

Hobbiton - Matamata

Näkymä Mount Ruapehulta (Mount Doom eli Tuomiovuori)

Sormus Tuomiovuorella

Matkalla kohti Queenstownia

Yläilmoissa

Milford Sound