Nyt on tullut pipoja neulottua! Tällä hetkellä olen kyllästynyt kaikkin mun isoihin neuleprojekteihin. Tuntuu vaan että mikään niistä ei etene yhtään mihinkään suuntaan tai sitten ne etenee, mutta hyvin hitaasti. Siksipä olenkin ryhtynyt tehtailemaan pipoja ja lapasia.

Kaveri osti aivan ihanan takin Putiikki Rannalta -liikkeestä. Siihen tarvittiin sitten sopivan väriset asusteet. Täydellinen langan väri löytyi seitsemän veljestä langasta, jota ei ole tullut hetkeen neulottua. Lapaset tein oman mallin mukaan, palmikkoon nappasin ohjeen 400 knitting stiches -kirjasta. Hatun ohje löytyikin sitten garnstudion -sivuilta. Hattuun ompelin vielä sisälle fleece-vuoren, kun lanka kutittaa. Sisävuoressa sain tosin apua avopuolison siskolta, joka ystävällisesti leikkasi ja ompeli sen.

Lapaset (omat) ja Pipo

Puikot: 3mm sukkapuikot

Lanka: seitsemän veljestä, lähes 150g

Muuta: valkoinen fleece-vuori hatussa

Itselleni neuloin Heddan, istuvan version. Tämä oli ensimmäinen ohje, jonka ylipäätään ostin netistä. Malli oli vaan niin kovin kiva ja helppo neuloa. Tosin pampulat tuottivat hetkellisesti alkuun päänvaivaa, mutta niidenkin teko helpottui. Neuloin muutoin ohjeen mukaan, mutta jätin toisesta mallikerrasta viimeiset 4 kerrosta ennen kavennusta pois. Piposta meinasin niiden kanssa tulla liian iso. Harkitsen myös helmi-Heddan tekemistä, kunhan ensin löydän sopivat helmet.

Hedda

Puikot: 3 mm sukkapuikot

Lanka: Cascade 220, valkoinen

Ohje: Vilma (ravelry)