Miksi näitä otsikoita on niin vaikea keksiä? Tuntuu että samaa otsikkoa on jo käyttänyt useamman kerran. Neuloksetkaan eivät ole hetkeen muuttuneet sukista tai lapasista mihinkään, niin sekin hankaloittaa otsikon keksimistä.

Taas on tullut siis tehtyä pieniä välitöitä sukkien ja lapasten muodossa. Maaliskuussa oli useampia merkkipäiväänsä viettäviä, joten senkin vuoksi näitä syntyi. Sukat menivät tädille lahjaksi, hän kun kovasti tykkää käyttää villasukkia ja ne tuppaavat sitten kulumaan nopeasti. Sukissa mallina sama evening stocking kuin aiemminkin.

Evening Stockings

Puikot: bambu, 3mm.

Lanka: Novita Nalle -aloevera, väri 559

Malli: kirjasta Knitting vintage socks, tehty lyhyemmällä varrella kuin ohjeessa.

Tädin miehelle oli toiveena kalastajan kynsikkäät, mutta siten että nimetön ja pikkusormi ovat umpinaiset. Näin ollen peukalo, etu- ja keskisormi jäivät päistä auki. Lisäksi kynsikkäisiin toivottiin myös huppua. Aikaisemmin en ollut kynsikkäitä tai sormikkaita tehnytkään. Ajattelin että kauheen vaikeeta, mutta positiivisena yllätyksenä olikin, että ei se ollutkaan :)  Uutena kokeilin myös peukalokiilan tekemistä. Sekään ei ollut vaikeaa, vaikka olin niin sen kuvitellut. Ensimmäisten kynsikkäiden jälkeen tein sitten myös toiset, sillä myös avopuoliso halusi samanlaiset. Ohjeen sain avopuolison äidiltä, mutta lehden nimeä en nyt muista.

Kalastajan kynsikkäät

Puikot: puiset sukkapuikot, koot 3mm ja 4mm

Lanka: Novita luxus alpaca, harmaa, väri 654/043, reilu kerä yhteen pariin.

Muuta: Ohjeesta muokattu niin, että sormet 4 ja 5 neulotaan kiinni ja loput neulotaan kynsikäs-muotoon.