Reilu kolme viikkoa sitten hakin itselleni uuden kaverin, ompelukoneen. Tähän asti olen käytellyt äidin vuonna -78 hankittua Berninaa, joka sekin on toiminut hyvin. Kyseisen koneen käytön teki vain hankalaksi se että kone on Jyväskylässä ja minä Tampereella, joten sitä sai kuskata ees taas. Nytpä vaan ei enää tarvi :) Uusi kone toimii oikein hyvin ja enää en vaihtaisi pois. Tosin vakavasti jo harkitsin täytyykö alkaa kokeilemaan myös tilkkutöitä, kun tuohon olisi koneella hyvät edellytykset. Toistaiseksi olen pitäytynyt pienissä ompeluissa ja tällä hetkellä ei kyllä ole ollut paljon ommeltavaakaan. Kyseessä on Pfaffin kone, quilt expression 4.0 eli kone jolla myös Janne Ahonen ompelee (ainakin mainoksen mukaan :)).

Olen jo hetken aikaa halunnut toisen trikoo-takin. Kesällä löysin oivallisen Barcelonan reissulta ja harmittelin kun en ostanut samalla kahta. Poikkesin Eurokankaassa etsimässä sopivaa ohutta trikoota, jota ei tietenkään ollut. Koskaan ei ole sitä mitä etsii. Olisin halunnut sen violetin värisenä ja ainoa mitä löytyi oli liian paksua ja väärän väristä violettia. Kangaskasasta löytyi kuitenkin kevään väreissä korallia, joka oli hivenen ohuempaa, joten se lähti sitten mukaan. Sunnuntaina otin mitat vanhasta takista ja ompelin korallin värisenä uuden. Kieltämättä tämä ei laskeudu yhtä mukavasti kun tuo ohut takki, mutta ihan kiva siitä tuli ja olen lopputulokseen tyytyväinen :)

Luonnossa tuo on hieman tummempi kuin kuvissa. Nyt pitäisi miettiä että mitä sitä ompelisi lisää :)

Neuloksiakin on. Viikonloppuna kävin Poppelista ostamassa mustaa merinoa kaverin villatakkia varten, joten ainakin se luultavasti on seuraava valmistuva tuotos.